Nieuw bestuur 2019-2020
11 juli 2019
KANTOORBEZOEK BRINKHOF 3 DECEMBER 2019
6 november 2019

18th Annual Oxford Intellectual Property Law Moot (19th – 21st March 2020)

Op 19, 20 en 21 maart 2020 wordt aan de Universiteit van Oxford door het Oxford Intellectual Property Centre (OIPRC) een pleitwedstrijd (moot) georganiseerd. De Studievereniging voor Octrooirecht zal, in samenwerking met de Universiteit Leiden, een delegatie afvaardigen.

Waar gaat de pleitwedstrijd over?
Je zult je in hoger beroep gaan bezighouden met de internationale zaak Hotenhoffer Pharmaceuticals Erewhon and Hotenhoffer Lilliput v Republic of Erewhon [2019] HCE 46. In de zaak komen aspecten van octrooi-, merken- en auteursrecht aan de orde. Uitgebreide inhoudelijke informatie en voorbeelden van processtukken (submissions) zijn online beschikbaar.

Wat houdt deelname in?
Je zult in een team van twee of drie studenten twee processtukken schrijven. In het ene processtuk zullen jullie het opnemen voor de appellant (appellant) en in het andere processtuk voor de geïntimeerde (respondent). Voor ieder processtuk geldt een limiet van 3.000 woorden inclusief voetnoten en kopjes. De processtukken dienen uiterlijk op 9 december 2019 te zijn ingeleverd per e-mail. Oxford zal op basis van deze stukken selecteren welke teams uit welke landen mee mogen doen aan de tweede ronde. Het team met de beste processtukken zal bovendien in dit stadium de prijs winnen voor Best Written Submissions.

Op basis van de ingediende processtukken zullen vervolgens de beste teams worden uitgenodigd om te pleiten in Oxford in maart 2020 (de oral proceedings). Als team bepleit je de zaak zowel vanuit de positie van de appellant als vanuit de positie van de geïntimeerde. De voorrondes vinden plaats op donderdagmiddag en vrijdag, de finales op zaterdag. Naast het pleiten zul je deelnemen aan diverse sociale activiteiten, zoals een Conversazione en diner op vrijdagavond en een formal diner op zaterdagavond.

Voor de volledigheid wijzen wij jullie op het deelnamereglement.

Wat kost het?
Elk team betaalt een fee van £435 aan de organisatie. Deze kosten komen uiteraard pas in beeld als jij en je team door mogen naar de mondelinge rondes in Oxford. Inbegrepen is, onder andere, registratie van het team, drankjes bij de welkomstbijeenkomst op donderdagavond, aanwezigheid (inclusief eten en drinken) bij het Conversazione college en diner, en aanwezigheid (inclusief eten en drinken) bij het Grand Final Dinner op zaterdagavond. Alhoewel accommodatie niet inbegrepen is, zal het mogelijk zijn om tegen gereduceerd tarief te overnachten op Pembroke College. Ontbijt op het college zal daarbij inbegrepen zijn. Hierover zal later meer bekend worden gemaakt.

Wij zijn op dit moment aan het onderzoeken of wij als SvO, al dan niet samen met de universiteit, een deel van de kosten kunnen dragen. In ieder geval moeten deelnemers rekening houden met een eigen bijdrage.

Interesse?
Wil jij graag pleiten in een IE-zaak aan een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld? Maak dan je interesse vrijblijvend aan ons kenbaar middels een korte motivatie via deze link vóór woensdag 23 oktober 2019 om 23:59 uur. Bij een groot aantal aanmeldingen zal een selectieprocedure volgen. Hierover zal eenieder zie zich heeft aangemeld bericht ontvangen na de 23e.