Over ons

De Studievereniging voor Octrooirecht (SvO) is op 1 juli 2016 opgericht ter aanvulling van het reguliere studieprogramma voor studenten met interesse in of affiniteit met het octrooirecht. De SvO is de enige nationale studievereniging in Nederland die zich uitsluitend op het octrooirecht richt.

De SvO stelt zich als doel om het onderling contact tussen studenten te bevorderen en hen in aanraking te laten komen met de octrooirechtspraktijk. Daarnaast wordt beoogd om de kennis van de studenten op het gebied van octrooirecht te bevorderen en tevens een bijdrage te leveren aan de wetenschap op dit rechtsgebied.

De vereniging organiseert daartoe ieder jaar verschillende octrooi-gerelateerde evenementen zoals kantoorbezoeken, netwerkborrels en lezingen. Ook verschijnt er ieder kwartaal een nieuwsbrief, waarin informatie wordt verstrekt over de volgende onderwerpen:

– activiteiten van de SvO;

– ontwikkelingen op het gebied van octrooirecht;

– symposia, congressen en andere octrooi-gerelateerde evenementen;

Рcarrièremogelijkheden in de octrooipraktijk en gerelateerde (rechts)gebieden.

Meer informatie over ons beleid? Bekijk ons beleidsplan 2017/2018 hier.