ALV 2017
31 juli 2017
Vacature Studentstage IP Advocatuur bij Arnold & Siedsma
7 september 2018

SIMMONS & SIMMONS HOOFDSPONSOR 2017/2018

 

 

 

 

We zijn verheugd te kunnen mededelen dat Simmons & Simmons komend academisch jaar wederom hoofdsponsor wordt van de SvO! We kijken weer uit naar een mooie samenwerking met het kantoor. Onze leden krijgen in de loop van het jaar de mogelijkheid om nader kennis te maken met onze hoofdsponsor middels een kantoorbezoek. Benieuwd geworden naar IP-praktijk van Simmons&Simmons? Lees hieronder een korte introductie.

Simmons & Simmons is een internationaal kantoor dat van origine uit Londen komt. Wereldwijd zijn binnen Simmons & Simmons meer dan 1100 advocaten werkzaam in 21 kantoren verspreid over 15 landen. De focus van Simmons & Simmons ligt op dienstverlening aan cliënten in een aantal sectoren, voornamelijk: Technology, Media & Telecommunication (TMT), Life Sciences, Asset Management & Investment Funds, en Financial Institutions. Wereldwijd zijn bijna 100 advocaten werkzaam binnen de IP praktijk, niet alleen op het gebied van het octrooirecht, maar ook op het gebied van de “soft IP” zoals merkenrecht.

De Nederlandse IP praktijk van Simmons & Simmons staat zowel internationaal als in Nederland hoog aangeschreven. Onze cliënten zijn technologiebedrijven zoals Samsung, Netflix en Spotify en de grootste spelers in de Life Sciences zoals Allergan, Bayer, GlaxoSmithKline, en het Nederlands Kanker Instituut. Daarnaast behoren ook autofabrikanten als BMW, Mini en Rolls Royce en producenten van consumer goods zoals L’Oréal tot onze clientèle.

Het fundament van de IP praktijk van Simmons & Simmons is het octrooirecht. Wij hebben een echte procespraktijk en zijn actief op alle gebieden van de technologie, zoals mechanica, chemie en chemische technologie, elektrotechniek en telecom, biochemie en medische hulpmiddelen. Onze praktijk is de laatste jaren enorm gegroeid en wij zijn jaarlijks verantwoordelijk voor een groot aantal toonaangevende uitspraken. De arresten van de Hoge Raad inzake Samsung/Apple en Bayer/Sandoz zijn daar goede voorbeelden van. Anders dan de meeste andere kantoren hebben veel van onze octrooiadvocaten naast een juridische ook een technische achtergrond, en sommigen van ons zijn naast advocaat ook octrooigemachtigde. Een technische achtergrond is overigens handig, maar absoluut geen must. Het gaat vooral om een gezonde interesse in en enthousiasme voor het werken op de grens van recht en techniek. Die combinatie beheersen onze advocaten, althans dat vinden wij zelf, als de beste.